@ jonavoszinios.lt

Lietuvos kariuomenė skelbia, kad yra laisvos šios darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybės: 

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Įgulų aptarnavimo tarnybos Ruklos įgulos aptarnavimo centro III valgyklos virėjas/-a (darbo vieta Rukloje). 

Specialūs reikalavimai: Virėjas/-a turi turėti vidurinį išsilavinimą, ir virėjo/-os kvalifikaciją. 

Darbo aprašymas:

Virėjas/-a  gamina patiekalus pagal nustatytus technologinius reikalavimus ir valgiaraštį; pildo maisto tvarkymo savikontrolės žurnalus; atlieka organoleptinį paruoštų patiekalų įvertinimą; atlieka paruoštų patiekalų išdavimą į atleidimo liniją ir jų išdalinimą porcijomis; užtikrina, kad pagaminto patiekalo išeiga atitiktų technologinių reikalavimų išeigas; praneša tiesioginiam viršininkui apie valgyklos technologinių įrenginių gedimus; organizuoja savo darbą pagal karių maitinimosi dienotvarkę; vykdo gamybinių patalpų bei darbo vietos einamąjį ir generalinį tvarkymą; informuoja tiesioginį viršininką apie pastebėtus trūkumus ir pažeidimus. 

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Įgulų aptarnavimo tarnybos Ruklos įgulos aptarnavimo centro III valgyklos maisto pusgaminių ruošėjas/-a  (darbo vieta Rukloje). 

Specialūs reikalavimai: Maisto pusgaminių ruošėjas/-a  turi turėti vidurinį išsilavinimą. 

Darbo aprašymas: 

Maisto pusgaminių ruošėjas/-a kokybiškai ir laiku plauna, valo, rūšiuoja patiekalų gamybai reikiamą kiekį daržovių, neviršydamas nustatytų pirminio apdorojimo nuostolio normų; pagamintus pusgaminius iškrauna iš įrenginių ir paskirsto į maisto gamybos patalpas ir/ar gamybinius cechus, vadovaudamasis nustatytomis pusgaminių laikymo sąlygomis; vizualiai įvertina maisto produktų, skirtų pusgaminiams gaminti, kokybę ir kilus įtarimams dėl jų kokybės, nedelsdamas informuoja tiesioginį viršininką, gamina kulinarijos ir šaltųjų patiekalų pusgaminius, laiku ir nustatytam terminui sudeda maisto pusgaminius saugojimui į šaldymo įrenginius; indų plovimo mašinomis bei rankiniu būdu plauna ir dezinfekuoja virtuvės ir stalo indus, įrankius, padėklus naudodamas tam skirtas plovimo ir dezinfekavimo priemones; laiku ir kokybiškai plauna technologinius įrenginius; maisto atliekas laiko tam tikslui skirtose patalpose ir induose, išneša šiukšles į šiukšlių konteinerius; tinkamai pagal cheminių medžiagų naudojimo instrukcijas ir taisykles paruošia dezinfekcijai skirtas priemones; laikosi įrangos bei virtuvės įrankių markiravimo reikalavimų, informuoja tiesioginį viršininką, kai markiravimą reikia atnaujinti; plauna, valo ir dezinfekuoja Valgyklos gamybines, pagalbines, administracines patalpas, WC ir dušus, tai įformindamas raštu maisto tvarkymo savikontrolės žurnaluose. 

Kontaktinis asmuo – Janina Kavaliūnaitė, tel. (8 5) 211 3834, el. p. janina.kavaliunaite@mil.lt

KAM nuotr. iš archyvo